BilTV med PERSTAD Trafikmagasinets Perstad kör sista Saaben från bandet till museet

7
17Sista Saab 9000 lämnar fabriken. Intervju med Gunnar Larsson, teknisk direktör under många år. Tillbakablickar på Saabs framgångar inom rally med bland annat den bil Erik Carlsson vann Monte Carlo rallyt med.
Reporter: Carl-Ingemar Perstad (c) SVT

Nguồn:https://dothihoa.com/

7 COMMENTS

  1. Saab 9000 var fantastisk!! Min sons mamma köpte en uppe i Malå som gått 37000 mil. Bara Saab har kunnat göra bilar som känts så oförskämt bra i driving och hjulupphängning efter så många mil. De som gick häruppe hade ofta passerat både 40000 och 45000 mil, men inte som rullande vrak, utan som utmärkt fungerande vardagsfordon som var rena evighetsmaskiner. Sen hade jag nog skojigare bakom ratten på min gamla V4 men jämförelsen haltar förstås även om båda var utmärkta på våra grusvägar i den alltid lika muntra tjällossningen. Jag har aldrig ägt en 4WD men är bilarna höga under, vettigt växlade och helst framhjulsdrivna är de nästan lika bra med tvåhjulsdrift – om man kan köra bil och inte försöker sig på det direkt omöjliga.

    Saab var en kronjuvel som borde ha räddats, det står jag vid. Bara det att de alltid gjort stolar som jag suttit utmärkt i, med min helt kassa rygg. Stolen i min V4 hängde med från 93an och framåt, alltså från 1957! Utmärkt bekväm. Att köra 9000 var ljuvligt vilsamt. Bara att tacka Trollhättan för allt gott de gjort och för att de skapade något med personlighet att älska.

  2. Fantastisk vacker nostalgi! 🙂 Helt makalöst att det gått över 20 år sedan inslaget.

    Som en riktig Saab och Trafikmagasinet-nörd undrar jag om du har möjlighet/rättighet att lägga upp ert första test (eller ärligt talat, allt som finns att uppbåda) av Saab 9000 när den lanserades, likt det utmärkta testet av Saab 900 NG. Det vore otroligt uppskattat!

  3. Har haft 3 st 9000, den senaste hade jag i 10 år och körde 24 000 mil med… Toppenhärliga bilar så länge man inte är rädd för att slipa rost 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here